5 - 1

Interland 745 - WK2014, Groepswedstrijd
Vrijdag 13 juni 2014, 21.00 uur - Salvador

Nederland verplettert huidige wereldkampioen Spanje!

Bij de eerste wedstrijd op het WK in Brazilië waren geen Bikkels aanwezig. Alhoewel er wel iemand was die graag heen wilde (Paulus) kwam het er niet van, want alleen richting Brazilië is ook niet alles... Achteraf gezien had iedereen er wel bij willen zijn, want zo dik winnen van de huidige wereldkampioen komt eigenlijk nooit voor (alhoewel; op het Europees Kampioenschap van 2008 versloeg Nederland de toenmalige wereldkampioen Italië met 3-0!). De Bikkels zaten deze keer behoorlijk verspreid door Nederland. Zo zaten er een paar in Groningen, één in Oegstgeest en een aantal in Bovenkarspel bij de familie Hoffer.

De verwachtingen waren bij iedereen niet erg hoog en toen Spanje via een meesterlijke schwalbe een strafschop kreeg en verzilverde, leek het weer zo’n avond te worden dat de favoriet “per ongeluk” weer eens geluk zou hebben met de scheidsrechter. Nederland had het moeilijk de eerste helft, maar ook Spanje kreeg nauwelijks kansen. Net voor rust kreeg Spanje een hele grote mogelijkheid, maar die ging gelukkig mis. Daarna maakt Robin van Persie meesterlijk gelijk door een lange pass van Blind met het hoofd van rand strafschopgebied over keeper Casillas te koppen. Echt een fantastisch kopdoelpunt à la Beb Bakhuys! Daarna was het snel rust.

Description: Description: Description: Description: Nederland-Spanje 01

In de tweede helft ging Nederland veller spelen en kregen ze meer kansen. Als snel werd het 2-1 (Robben), 3-1 (de Vrij) en daarna bleef men lekker doorgaan. De Spanjaarden wisten echt niet meer wat ze moesten doen. Door een fout van de keeper kon Van Persie 4-1 maken en Robben bepaalde na een lange rush de eindstand op 5-1! Echt ongekend! De laatste keer dat Spanje zo dik heeft verloren op een WK was in 1950 en sindsdien heeft men op één keer na nooit met meer dan één doelpunt verschil verloren. Bizar... En nu op naar de volgende wedstrijd!