3 - 2

Interland 746 - WK2014, Groepswedstrijd
Woensdag 18 juni 2014, 18.00 uur – Porto Alegre

Ondanks tweede onterechte strafschop naar tweede ronde!

Ook deze wedstrijd waren de Bickels weer verdeeld door Nederland. Door verschillende redenen viel het niet mee ergens centraal de wedstrijd te gaan bekijken.Er waren ook wel wat bijzondere omstandigheden. Theo zit al maanden in de lappenmand en ook Tuur heeft betere tijden gekend. Dus geen echt Bikkel-verhalen maar een kort verslag van de wedstrijd.

Nederland startte weer in een formatie met 5 verdedigers. Heel soepel ging dat niet, maar er werd ook nauwelijks een kans weggegeven. Halverwege de eerste helft kwam Nederland op een 1-0 voorsprong na een weergaloze run van Robben vanaf de middenlijn. Helaas was het één minuut later alweer 1-1 door een doelpunt door Cahill ala Van Basten uit de EK88 finale. Nederland zwoegde vervogens richting het einde van de eerste 45 minuten en zonder schade werd de rust gehaald.

Na de speelde Nederland weer in een ouderwets 1-4-3-3 systeem en ging het gelijk een stuk beter. Maar ook in deze wedstrijd kwam Nederland achter en weer was het een onterechte strafschop. Van een meter afstand werd de bal op de arm van Janmaat gespeeld, die de arm juist heel netjes langs zijn lichaam had. Weer een onterechte strafschop! Na de 1-2 ging Nederland meer op de aanval spelen en al snel was het weer gelijk via een knalhard schot van Van Persie. Weer een minuut of vijf later werd het al 3-2 door Depay met een mooi zwabberend schot. Nederland kwam daarna niet echt meer in de problemen.

Net zoals in de eerste wedstrijd werden nauwelijks kansen weggegeven. Als we nu ook nog in balbezit iets rustiger en nauwkeuriger spelen, dan kan het echt nog wat worden! In ieder geval zitten we nu al in de tweede ronde! Wie had dat vantevoren bedacht!